Eмисия новини
от 21.00 часа

Кърджалийската прокуратура наложи нова мярка на Местан – отново 10 хил. лв. гаранция

| обновено на 19.04.19 в 15:25
При инцидент с участието на автомобила на Лютви Местан загина бебе.
Снимка: Мехмед Реджеб

Окръжната прокуратура в Кърджали наложи нова мярка за неотклонение „парична гаранция“ – 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. От държавното обвинение посочиха, че тя е съобразена с имотното му състояние. Мотив, с който преди ден Окръжният съд в Кърджали отхвърли предишната гаранция от 10 хил. лв. Местан е обвинен за тежката катастрофа край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца. 

Лютви Местан бе призован днес в Окръжната прокуратура в Кърджали, за да му бъде определена новата мярка за неотклонение. Това съобщи в Бургас говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на лидера на ДОСТ, която му беше наложена заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Мотивът на съда беше, че няма данни за имущественото му състояние.

Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение, въпреки че е привлечен като обвиняем в престъпление по непредпазливост, коментира Арнаудова:

„Затова и Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице и вече разполагаме с пълен обем от тази информация“.

Още от