Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвременна румънска комедия е най-новото заглавие в афиша на Плевенския театър

БНР Новини

С премиера на черната комедия „Натюрморт със затлъстял племенник“ ще посрещне публиката си Драматичният театър „Иван Радоев“ на 23 април. Автор на пиесата е съвременният румънски драматург, актьор и режисьор Йон Сапдару, а постановката е на режисьора Боян Иванов.
„Пиесата е доста необичайна и различна от съвременната драматургия, която чета напоследък. Авторът смесва много жанрове и това много ми хареса. Това е една комедия без хепиенд, има елементи на драма, на ситком (комедия на ситуациите) - много странен мултижанров текст. Тя се занимава с такива хора, които иначе няма да ги забележиш на улицата, но изведнъж започват да се разкриват някакви абсурдни взаимоотношения, ситуации – три лели толкова добре са се грижили за племенника си, че той е станал наистина огромен. И в един момент те решават да поемат инициативата за живота му нататък и да предприемат важните крачки вместо него…“
В образа на затлъстелия племенник се превъплъщава Асен Данков. В спектакъла участват още Екатерина Стоянова и актьорите Адриан Филипов, Генадий Николов и Сергей Константинов, които играят ролите на трите грижовни лели.
Сценографията и костюмите са на Ванина Цандева, видеомапинг – Тодор Тодоров, музика и музикално оформление – S.U.S.F.

Спектакълът е част от поредицата събития, посветени на 100-годишнината на Плевенския театър.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени