Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планира се протест пред КЕВР срещу поскъпването на тока

Снимка: БГНЕС

Граждани ще излязат на протест следващия вторник пред Комисията за енергийно и водно регулиране заради очакваното увеличение на цената на нощната енергия.

„Протестират от името на всички български граждани, които се намират под енергийния терор на чешката държавна компания ЧЕЗ, която, както ви е известно, изплаща пенсиите на чешките пенсионери“, поясни Велизар Енчев в качеството си на представител на граждански организации.

„В същото време очевидно за да се повишат пенсиите на чешките пенсионери, трябва да се намалят с този енергиен удар пенсиите на българските пенсионери и аз вярвам, че във вторник, от 11.00 часа на бул. „Дондуков“, пред Комисията за енергийно и водно регулиране, пенсионерите от българската столица като един ще застанат“, добави Енчев.

Депутатът от БСП Таско Ерменков коментира, че искането за увеличението на цената на нощната енергия е заради недалновидната политика на управляващите и натрупаните загуби от 200 милиона лева на НЕК и 30 милиона лева от американските централи. Той добави, че готвената сделка за продажбата на ЧЕЗ на „Еврохолд“ крие в себе си риск.

БСП продължава да настоява ЧЕЗ да бъде купено от държавата и да бъде въведена диференцирана ставка на цената на тока според потреблението.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени