Eмисия новини
от 07.00 часа

Камен Михайлов е новият президент на новосформираната Българска федерация по автомобилен спорт

Камен Михайлов

Камен Михайлов е новият президент на новосформираната Българска федерация по автомобилен спорт, съобщи за Хоризонт председателя на СБА инж. Емил Панчев като уточни, че новата централа вече има издаден лиценз за спортна дейност от Министерството на младежта и спорта.

Новината с нарочно съобщение беше порвърдена и от Министерството на младежта и спорта в което се казва:
 "Сдружение "Автомобилна федерация на България" получи спортен лиценз като федерация по автомобилен спорт. Това е решение на Министерството на младежта и спорта от 19 април 2019 година, след като на 18 април 2019 година лицензът на "Българската федерация по автомобилен спорт" (БФАС) е отнет.
Причината е, че на 16 януари 2019 година "Съюзът на българските автомобилисти" (СБА), като единствен член на Международната федерация (FIA), оттегли предоставените права на БФАС за организиране и провеждане на национални и международни първенства, както и да определя състава на националните отбори. „
Съгласно Международния спортен кодекс на "Международната автомобилна федерация" (FIA), българските състезатели нямат право и да участват в международни състезания от името на БФАС.
От своя страна ММС проведе кореспонденция с FIA по въпроса. Представителят на FIA г-н Вернер Краус посети България и се срещна и с двете страни.
ММС получи отговор от FIA, че СБА е единственият член на организацията и има всички права дадени от Международния спортен кодекс, в това число да делегира права на други организация в страната.
Водени от интереса да върнем възможността на българските състезатели да участват в редица първенства, както и на територията на България да се провеждат международни състезания, ММС подходи отговорно и максимално бързо разгледа подадените документи от нова федерация, които са изрядни и те получават лиценз.  
Сдружение "Автомобилна федерация на България" ни увери, че ще приеме за членове всички автомобилни клубове, които са редовни и отговарят на техния устав и на закона"

Още от
Руските национали поздравяват феновете си в Никозия.

Полша и Русия се класираха за Евро 2020

публикувано на 14.10.19 в 06:07