Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф от АПИ подаде оставка

| обновено на 19.04.19 в 18:50
Дончо Атанасов
Снимка: Пресцентър МРРБ

Членът на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов е подал оставката си пред министъра на регионалното развитие и благоустройството. Информацията е от източник на "Хоризонт".

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството потвърдиха, че инженер Дончо Атанасов е депозирал оставката си в деловодството на ведомството като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".   

Все още не е ясно дали оставката ще бъде приета от Петя Аврамова. Вчера инж. Атанасов, заедно с бившия председател на УС на АПИ Светослав Глосов, стана един от обвиняемите по делото за тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души. 

Обвинението срещу тях е неизпълнено служебно задължение, с цел набавяне на облага за фирмата "Трейс" – изпълнител на ремонта на пътя Своге – Нови Искър.

Инженер Атанасов не отговоря на обажданията, но ето какво каза в ефира на "Хоризонт" дни след катастрофата при Своге:

"През годините всички дефекти по време на изпълнението, тъй като това е отговорност на строителя и на Надзора да следят всички дефекти, както, разбира се, и с наше наблюдение и контрол и мониторинг в областно "Пътно управление" са взимани мерки, така че пътната администрация, като администрация, си е свършила работата. Сигналите, които сме получавали за нередности по пътя, включително и в конкретния участък на катастрофата, ние извън проекта сме го обезопасили веднага. Гаранцията изтича в края на 2018 година".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!