Eмисия новини
от 18.00 часа

МВнР съветва как да се възстановяват надплатени суми за глоби на пътя в Турция

Снимка: БГНЕС

Повече 70 леки и тежкотоварни автомобили с българска регистрация са надвнесли суми за неплатени в срок пътни такси на територията на Турция в периода 11-13 април 2019 г. По данни на турските митнически власти, предоставени на Генералното консулство на Република България в Одрин, става въпрос за граждани и превозвачи, платили повече от 1000 турски лири.

На 11 април 2019 г. в Турция, на излизане от страната на всички ГКПП беше въведена система на заплащане на неплатените пътни такси от МПС на територията на страната.

Българските граждани, собственици и ползватели на автомобилите, които имат съмнения, че са надплатили суми за пътни такси в този период, могат да подадат заявление за възстановяването им, като попълнят и подадат лично на Гише № 58 (Vezne) на ГКПП Капъкуле или изпратят на ел. адрес trakyaoburo@ticaret.gov.tr приложен формуляр. 

След получаване на формуляра от турските митнически власти ще бъде изчислен точният размер на надвнесената и подлежаща на възстановяване сума.

Възстановяването на сумата ще се извърши по един от следните начини:

- по сметката за заплащане на магистрални такси - OGS/HGS №;

- по банков път на посочената от българския гражданин във формуляра сметка (IBAN №);

- в брой на каса на ГКПП „Капъкуле“.

Необходимият формуляр може да бъде изтеглен от интернет страницата на Генералното консулство на Република България в Одрин на следния линк:

https://www.mfa.bg/embassies/turkeygc/news/21368

Още от