Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Златев вече не е шеф на „ЛУКОЙЛ-България“

| обновено на 19.04.19 в 20:56
Валентин Златев
Снимка: БГНЕС

„ЛУКОЙЛ-България“ вече е с нов генерален директор, научи „Хоризонт“ от двама независими източници. Валентин Златев, който заема поста от 2008 година, остава в компанията. Неин ръководител ще бъде Булат Субаев.

Валентин Златев ръководи „ЛУКОЙЛ-България“ от 1999 г. и към момента за смяната му нямаше индикации.

Източници на „Хоризонт“ в София и в Бургас потвърдиха, че той ще остане в компанията, но на друг пост.

Неговото място ще е заето от Булат Субаев, а решението е взето в Холандия, където е регистрирана „ЛУКОЙЛ Юръп Холдинг“ - практически собственикът на българското дружество.

„Хоризонт“ направи опит да се свърже със самия Златев, но телефонът му е изключен. Промяната е от днес и все още не е вписана в Търговския регистър.

Късно тази вечер пресслужбата на „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД съобщи, че Генералният директор на дружеството г-н Валентин Златев е назначен за Председател на Контролния съвет на „ЛУКОЙЛ-България“, като заменя на тази длъжност представителя на Президента на ПАО ЛУКОЙЛ г-н Алексей Ламбин.

Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социално-икономическия живот на страната.

В рамките на плановата ротация на ръководни кадри в системата на ПАО ЛУКОЙЛ, оперативното ръководство на  „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД се поема от г-н Булат Субаев, досегашен генерален директор на подразделенията на ПАО ЛУКОЙЛ в Белгия, Холандия и Люксембург, се посочва в съобщението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!