Eмисия новини
от 16.00 часа

Военният министър е разпоредил проверка за рухването стена в Хасково, при което загина човек

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Вече е установена самоличността на мъжа, който вчера вечерта загина под рухналата ограда на бившето военно поделение на улица „Ком“ в Хасково. Това е 57-годишен мъж от квартал „Република“.

Инцидентът стана снощи, когато бурята разрушила тухлената ограда и под отломките загина мъж. Имотът е на Министерството на отбраната и военната прокуратура пое разследването по случая. Дияна Иванова от община Хасково обясни, че между институциите е имало непрекъсната преписка за опасната ограда.

"Общината е сезирала неколкократно министерството на отбраната, че тази ограда представлява непосредствена опасност за преминаващите по тротоара. През това време общината безброй пъти е ограждала мястото със сигнални ленти, които изчезват на следващия ден. Знае се, близко е до квартала, децата си играят".

По-рано днес военният министър Красимир Каракачанов заяви, че падналата стена е трябвало да бъде съборена, като в ход е била процедура по избор на фирма изпълнител.

"Честно казано при такава цена, за около пет хиляди лева, едва ли ще има много мераклии да дойдат. Имало е обезопасителна лента, която е поставена и от общината, и от полицията, но явно покрай тези ветрове, които са съборили стената, и вятъра, и дървета, които вятърът е клатил, са подпирали стената и са довели до нейното събаряне. На мен по-скоро в момента ми изглежда като малшанс и трагичен инцидент, но въпреки това съм разпоредил още вчера да се направи пълна проверка."

Проверката ще приключи в понеделник. Каракачанов допълни, че военното министерство има огромни проблеми с десетки бивши подделения в страната

Още от
Ивелина Димитрова и Райна Константинова в студио на програма „Хоризонт“.

Медийната криза и решенията

публикувано на 20.10.19 в 11:46