Eмисия новини
от 22.00 часа

Премиерът призова за оставки и сред опозицията

Бойко Борисов по време на Националната среща на ГЕРБ.
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова за общи оставки, не само при управляващите, в отговор на коментара на президента в интервю за БНТ, че оставките в ГЕРБ заради „Апартаментгейт“ не са достатъчни.

Борисов посочи, че в петък вечер няма как да седне и да гледа Радев по телевизията, но отвърна на заявеното от държавния глава. Той напълно отхвърли твърденията на президента, че управляващите са приели свой антикорупционен закон.

"Ми ако не го бяхме приели, нямаше да има тоя скандал. Това ми напомня Бареков, като каза че имам офшорна сметка. Като провериха - нямам. Който го докопат - затвор!"

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов направи тези коментари след официалния отчет на партията на предизборната им инициатива „Европа в нашия дом“, който се проведе в София. По двете приоритетни области – регионално развитие и образование, от ГЕРБ отбелязаха, че очакванията на хората по места съвпадат в политическите приоритети в програмата на партията.

Премиерът изрази възмущение от изявления на БСП, с които обвиняват управляващите в корупция, а него - в автокрация. "БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк", каза Борисов. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС, за да остане само БСП/ БКП, подчерта той.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по време на форума, че партията трябва да направи така, че да не бъде подложена държавата на "унижението да се върнат същите хора".

Борисов напомни  че  за  "Апартаментгейт" всеки, който по някакъв начин е бил "уязвен, си е подал оставката".  Той обеща  финансиране за довършването на магистрала "Хемус" и за Северозападна България, както и за обходните пътища на Пазарджик и Пловдив. Направихме хубави паркове в София, да има къде БСП да се събират, посочи той.

До края на мандата след две години ще има двойно увеличение на учителските заплати, категорично заяви Борисов в присъствието на министрите на финансите и образованието и науката, представяйки отчета на по инициативата „Европа в нашия дом“, чийто приоритети бяха регионалното развитие и образованието.

Образователният министър Красимир Вълчев изтъкна, че най-важният извод от срещите във всички областни градове е нуждата пазарът на образованието да се обвърже с пазара на труда.

Регионалният министър Петя Аврамова разказа, че по време на срещите хората са питали най-много за пътищата и тяхната реновация.

„Цялата Северна България чака магистрала „Хемус“, каза тя.

А хоризонтът пред магистрала „Хемус“ е до 2023 г. да стигне до Велико Търново, а до Варна - през 2014 г., увери премиерът Бойко Борисов.

„Във вторник правим две първи копки. До Ябланица вече почти пробихме планината – огромен строеж, и отчуждителните процедури при Търговище завършват – ударно започваме да Шумен-Търговище да довършим. „Струма“ върви добре, така че в рамките на следващите1,5-2 години ще стигнем до Кресна. Мечта, социалистическа мечта“, каза премиерът.

Още от