Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парма измъкна точка от Милан в последните минути

Милан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парма измъкна точка от Милан в последните минути и получилото се 1:1 намали шансовете на росонерите да се доберат до 3-ата позиция в италианското футболно първенство. Саму Кастийехо вкара за Милан в 69-ата минута след подаване на Сусо, а три преди края Бруно Алвеш от свободен удар изравни. Милан има 56 точки след 33 мача, само с 1 повече от 5-ия Рома. Домакините от Парма са 13-и с 36 и три поредни равенства. Интер (Милано) е на 3-о място с 60 точки.

Вратарят Донарума, който се върна в стартовия състав, трябваше да се намесва решаващо още в първите минути на мача, спасявайки удари на Жервиньо и Фабио Чераволо. И в двете ситуации пармалатите имаха претенции за дузпи, но след преглед с ВАР такива не бяха отсъдени. Юрай Куцка също имаше възможност да вкара, но опитът му за задно воле се отби в горната греда. Милан след това овладя контрола в средата на терена и дълго време държеше топката, докато по-опасните атаки бяха за жълто-сините. В 69-ата минута гостите откриха резултата. Сусо проби от дясно и центрира към първа греда, където Саму Кастийехо беше застанал на ъгъла на малкото наказателно поле и прати топката във вратата. Кастийехо се появи през второто полувреме като смяна на Андреа Конти, а другата промяна на треньора Дженаро Гатузо беше влизането на Патрик Кутроне на мястото на Тиемуе Бакайоко. Милан създаде първите си две голови положения малко след началото на второто полувреме, като ударите на Хакан Чалханоглу и Кшищоф Пьонтек минаха за малко в страни. Минута по-късно Кутроне можеше да затвърди преднината на своите, като вкара при добавка, но се оказа, че Пьонтек е бил в засада при паса. Парма също имаше своите шансове през втората част, но Донарума отрази удара на Лука Силигарди от малък ъгъл.

Три минути преди края на мача централният защитник на Парма Бруно Алвеш се разписа директно от фаул и оформи крайното 1:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна