Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция и Румъния разделиха по една победа за Фед Къп

Каролин Гарсия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Каролин Гарсия запази баланса си срещу румънката Моника Бурзанеску и я победи с 6:3, 6:3, за да изравни резултата 1:1 между Франция и Румъния в полуфинала за Фед Къп - световното отборно първенство по тенис за жени. В първия мач на игрите поединично Симона Халеп отнесе с 6:3, 6:1 Кристина Младенович и даде преднина на северната ни съседка.

Гарсия показа солидна игра от началната линия и заложи здраво на първи сервис и връщане, като за час и 27 минути си осигури успеха. Така французойките, които са двукратни шампионки в турнира, ще се опитат да стигнат до шести финал.

Решението на френския капитан Жюлиен Бенето беше да сложи в първия сингъл Младенович, вместо намиращата се на по-високо място в ранглистата Полин Перментие или Ализе Корне срещу световната номер 2 Халеп. Но 66-ата в ранглистата на УТА Младенович имаше сериозни проблеми с подаването си и така и не намери противодействие на атакуваща игра на Халеп, инкасирайки 35 непредизвикани грешки.

Румъния се стреми към първия си финал в турнира, след като отстрани защитаващия титлата си Чехия в предишния етап от турнира.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна