Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата на бързи обороти: Пълзяща диктатура, евролисти ... и Цветница

Премиерът Бойко Борисов обвини опозицията в „пълзяща диктатура“
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обвини опозицията в „пълзяща диктатура“. Нещо, на което веднага отговориха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, и дори президентът Румен Радев. Според държавния глава Бойко Борисов осигурява стабилност на „сауните и персоналните асансьори“.

А съветникът на президента Иво Христов загуби работата си на „Дондуков“ 2, за да се включи в листата на БСП за евроизборите. Все пак лидерът на ПЕС Сергей Станишев намери място в нея, въпреки че част от регионалните структури на БСП не го подкрепят.

Нинова определи листата като демократично наредена и отново заяви, че БСП ще бъде първа политическа сила и ще поиска вот на недоверие и предсрочни избори.

От своя страна премиерът Бойко Борисов отвърна, че БСП правят кампания „на чеверметата“ и им припомни, че Южният парк е обновен от него.

И около тази размяна на реплики скандалът около евтините апартаменти на властта взе още една жертва - зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка.

Докато „Апартаментгейт“ не затихва, бившият кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева получи 20 години затвор на първа инстанция.

Още от седмичните събития - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени