Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър взе три точки в Стара Загора

Снимка: БФС

Етър записа победа с 3:0 при гостуването си срещу Верея в 30-ия кръг от Първа лига.  В 14-ата минута Иван Петков даде аванс за гостите от Велико Търново след асистенция на Крум Стоянов.

Шест минути преди почивката отново Петков се разписа във вратата на старозагорци след ново завършващо подаване на Стоянов.

В 73-ата минута Иван Петков оформи своя хеттрик с удар на празна врата, след като топката срещна двете странични греди след шут на Даниел Младенов. 

Красимир Балъков (старши треньор на Етър):  "Доволен съм. Всяка победа дава самочувствие, а това беше задължителен успех след поражението ни от Витоша. Трябва ни една точка, за да останем на първо място. Искам да завършим на лидерската позиция в тази група. Верея беше с много млади футболисти. Нормално е да имат желание да ни спрат. Стояхме добре на терена. След третия гол се отпуснахме. Ще опитаме да експериментираме днешната система и срещу по-силни съперници.  Конкуренцията за седмото място е сериозна, няма фаворит в тези четири отбори, които ще участват в борбата за седмото място. Очаква ни здрава борба."

Иван Вутов (старши треньор на Верея):  "Ще ме извините, че ще бъда кратък. Красимир Балъков направи много силен отбор в Етър. Желая им успех и да се класират на баражите за Лига Европа.  Ние играем с млади момчета. Те показват израстване, но им е трудно в мъжкия футбол. Показахме наченки на футбол след почивката. Ако дадем път на две-три момчета, ще бъде много щастливи. Казано ми е, че отборът трябва да се готви за по-долните групи. Не знам дали ще вземе лиценз и за "Б" група. Може би отборът ще играе във "В" група."

След този успех Етър продължава да бъде на първо място в група "Б" от втората осмица с актив от 47 точки. Верея допусна 24-ото си поражение в Първа лига през сезона и има само 6 спечелени точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна