Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Самсунг" отлага дебюта на сгъваемия смартфон Galaxy Fold на китайския пазар

Сгъваем смартфон Galaxy Fold на компанията Samsung
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещият южнокорейски производител на смартфони "Самсунг" (Samsung Electronics) обяви в понеделник, че отлага планираните за тази седмица медийни събития в Шанхай и Хонконг, свързани с дебютното представяне на сгъваемия модел Galaxy Fold, съобщава Ройтерс.

От компанията не предоставиха подробности за причините за това отлагане, но решението идва само дни, след като се оказа, че тестови модели на сгъваемия смартфон са показали дефекти.

Вместо да се радва на планираното за 26-и април представяне на Galaxy Fold в Съединените щати репутацията на южнокорейския конгломерат пострада, след като журналисти в областта на технологиите съобщиха за прекъсвания и мигащи екрани при тестова експлоатация на сгъваемия смартфон само в рамките на еднодневна експлоатация.

От компанията съобщиха, че са получили "няколко" информации за повреди на дисплеите на пробните мобилни апарати с цена от $ 1980, което сякаш върна призрака на сгромолясалия се преди три години нов смартфон на "Самсунг" от модела Galaxy Note 7. Недостатъците на батерията и на дизайна на Note 7 доведоха до възпламеняване или дори до експлозия на някои от смартфоните от този модел, което принуди южнокорейският технологичен гигант да ги изтегли от обръщение и в крайна сметки да отмени изцяло продажбите на Galaxy Note 7.

Сгъваемият модел на "Самсунг" Galaxy Fold беше приветстван преди време като бъдещето в областта на смартфоните, след като от 2007-а година насам iPhone на Apple Inc. не успя да впечатли с нещо прекалено иновативно. Самият модел прилича на стандартен смартфон, но може да се отваря като книга, за да разкрие втори дисплей и да се превърне в малък 7,3-инчов таблет. Дизайнът е подобен на предстоящия за дебют модел Mate X на "Хуавей" (Huawei Technologies Co).

Официални представител на Samsung заявиха в понеделник, че фирмата проучва подробно докладите за нанесените на екрана щети, както вече беше обявено и в същото време отказаха да коментират дали ще има някаква промяна при дата на пускане на Galaxy Fold и в САЩ.

Фирмата планира да започне продажбите на сгъваемия си смартфон в Южна Корея и в Европа през месец май, докато на този етап от компанията не посочиха нова конкретна дата за дебюта на  Galaxy Fold на китайския пазар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени