Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасения за безопасността на друг самолет на "Боинг" - 787 Dreamliner

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Започват да се повдигат въпроси за безопасността на втори модел самолет, произведен от "Боинг" (Boeing Co.), а именно 787 Dreamliner, сочи информация от уикенда на вестник "Ню Йорк таймс".

"Самолетостроителният завод в Южна Каролина е измъчван от калпаво производство и слаб надзор, които заплашват да застрашат безопасността", съобщава американското издание.

Цитират се многобройни вътрешни документи, федерални записи и интервюта, описващи културата на работното място, която доста често благоприятства увеличаването на производството за сметка на качеството и безопасността въпреки оплакванията на работниците.

"Заявих на жена си, че никога не планирам да лети на този самолет, тъй като става въпрос за безопасността", заяви за "Ню Йорк таймс" един от техниците във фабриката, произвеждаща самолетите 787 Dreamliner. 

Информацията е факт, след като безопасността на друг самолет на "Боинг" - Max 737 вече беше поставена под въпрос след двете смъртоносни катастрофи с този модел в рамките на едва пет месеца.

Акциите на "Боинг" се понижават с 1,44% под 375,00 долара за една акция по време на извънборсовата търговия в понеделник преди старта на редовната сесия на Уолстрийт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна