Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариан Вълев, „Лошо момиче“ и пропастта между нас

БНР Новини
Кадър от филма
Снимка: СФФ

В пропаст живеем, пропаст създаваме. В отношенията, между поколенията, между нас. Колкото повече се борим да се сближим с другия, толкова повече се отдалечаваме от него. Губим контакта. Най-вече със самите себе си. Настъпва момент, в който започваме да се чудим – ние добрите, които се правят на лоши ли сме, или лошите, които се правят на добри?

Такива мисли провокира в мен режисьорският дебют на актьора Мариан Вълев. Филмът му „Лошо момиче“ разказва историята на една талантлива художествена гимнастичка, в чийто живот настъпват драматични промени. Всички те са предизвикани от конфликтните взаимоотношения с майка й, трудностите, пред които е изправена крехката ценностна система на човека в съвременния свят и сблъсъка на различните културни течения, оказали влияние върху обществото и най-вече върху личния житейски избор.

В новия български филм, определян в момента като най-гледания такъв, участват Любомира Башева, която влиза в ролята на лошото момиче, музикалният продуцент Саня Армутлиева, която пък стъпва в обувките на властната иамбициозна майка, Деян Донков, изиграл полицая аутист, Елена Телбис, Дария Симеонова, Диляна Попова и още много други познати и непознати лица. Филмът е в кината и от известно време насам не спира да задава въпроси, а и да дава отговори на много такива. Това е и причината  в днешното „Време и половина“ да ви срещнем именно с режисьора на „Лошо момиче“ Мариан Вълев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени