Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападател на ЦСКА-София избран за най-добър в кръга в Първа лига

Евандро
Снимка: БГНЕС


Нападателят на ЦСКА-София Евандро бе избран за Футболист №1 на 29-ия кръг в Първа лига със 7 общо 20 гласа на спортните редакции, предаде БГНЕС. Той остави зад себе си Патрик Андраде от Черно море (6 гласа) и Клаудиу Кешерю от Лудогорец (5 гласа).

Бразилецът каза, че той и неговите съотборници ще се борят за титлата с Лудогорец, докато имат шансове за нея. Той допълни, че иска да остави запомняща се следа с екипа на „червените".

„Трябва да благодаря на наградата на моите съотборници, без които нямаше как да я спечеля. Малко не ни достигна, за да вкараме гол на Левски, но точно малките детайли ще бъдат най-важни и в реванша за Купата с Ботев. Искам да вляза в историята на ЦСКА", каза бразилецът пред медиите.

„Чувствам се добре и като крило, и като централен нападател. Все още имаме шанс за титлата, защото първенството е отворено. Ние ще се борим до края с всички налични средства. Имаме добър отбор, но детайлите ще решат първенството. Сега при г-н Пенев контролираме повече топката и получаваме повече свобода, отколкото при Ел Маестро. Техните системи на игра за различни, но в момента технически и тактически вървим много добре", добави Евандро. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна