Eмисия новини
от 10.00 часа

Десет са защитените видове животни във варненския зоопарк

Зоопаркът във Варна
Снимка: БГНЕС

Десет са защитените видове животни от общо 59 във варненския зоопарк, съобщи Нора Люцканова - уредник „Зооколекция”. Тя информира, че става дума за белочела гъска, обикновен мишелов, сокол скитник, които са спасени в зоопарка, след травми.

Люцканова обясни, че осиновител очаква и едногодишното женско нанду, което е бяло и синеоко:

"Това е една от най-големите нелетящи птици. Всъщност прилича много на щраус. Нашето нанду е бяло със сини очи, много е красиво. Разпространени са в съвсем различни части на света и нямат родствена връзка помежду си, въпреки че много хора ги бъркат. Щраусът населява Австралия, а нандуто е родом от Южна Америка. То е всеядно животно и тъй като населява доста обширна територия - от равни полета до 2 хил. метра надморска височина, това е вид, който напълно се вписва в нашите климатични условия и в разнообразната храна, която ние му предлагаме".

От зоопарка във Варна обявяват конкурс за детска рисунка „Аз обичам животните” - могат да участват деца и младежи до 18 години, рисунките с посочени три имена и телефон за връзка, могат да се оставят на касата на зоопарка.


Още от

Смърт от облаците дебне пчели

публикувано на 20.05.19 в 09:40