Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази година беше най-успешната, смята треньорът на шампионките от Марица

Иван Петков
Снимка: ВК Марица

Женският волейболен шампион и носител на Купата на България Марица (Пловдив) показа двата спечелени трофея на пресконференция в Община Пловдив. 

Старши треньорът на Марица - Иван Петков заяви, че е доволен от напредъка в развитието на шампиона и носител на купата на България по волейбол за жени. 

"Тази година беше най-успешната, защото успяхме да надградим от миналата. Този сезон нашият отбор беше най-добре окомплектован. Може би самите резултати, играта и самият клуб е едно ниво, на което за мен е огромно удоволствие да работя в този клуб. Ние сме отбор, който е вече познат навсякъде в Европа и сме разпознаваем клуб. Това трябва да бъде гордост за нашия град и България. Когато отиваме в чужбина ни приемат по-различен начин. Да се насладим на това, което направихме и да си пожелаем още по-добро бъдеще", заяви Петков на пресконференция.

Мениджърът на шампионките Борис Халачев също е доволен от успехите на Марица през последните сезони.

"Имаме седем гарнитури през миналия сезон станахме шампиони на пет от тях, имаме по един сребърен медал и бронзов медал. Това говори много за успехите на целия клуб. Около 15 години децата избират дали професионално да се занимават с волейбол или като любители. Поддържаме и много любителски групи. Това е нашата социална отговорност към този град, за да можем да покажем на децата, че има и други занимания пред това да играят на телефони и компютри. Средствата, които отделяме за школата също не са никак малко", заяви Халачев.

Шампионките от Марица показват спечелените трофеи от балкона на Община Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна