Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елате на празника на четенето с БНР - Бургас!

| обновено на 23.04.19 в 15:52


Приказен карнавал, рисуване на любими герои, празничен концерт и забавни игри предстои да съберат в градинката до часовника любителите на четенето. За четвърта поредна година БНР – Бургас организира забавен празник на четенето. Проявата е посветена на 2 април - Международния ден на детската книга и 23 април - Световния ден на книгата и авторското право. Тя ще се проведе днес от 16 часа в градинката до часовника в Бургас.

 Ще има четири точки, на които ще се случват различни неща пояснява рекламният мениджър на БНР - Бургас Марияна Рачева:

"Ще рисуваме по любима книга, на едното място, на следващата секция децата ще измислят истории, което е вече установена традиция, ще правим драматизации и разбира се, маратонът на четенето ще бъде на четвъртата позиция".

По време на празника, ще бъдат обявени и победителите от третото издание на конкурса „Създай книга с БНР –Бургас“. Над 130 млади писатели изпратиха своите истории. За креативните автори, бургаската поетеса Яна Вълкова, която е част от журито коментира:

"Този конкурс ми показа, че децата наистина могат да пишат. Ние вътре видяхме идеи, които аз лично не съм виждала и при много от наложените автори".

Специални награди ще получат авторите на петте най-интересни истории, които ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!