Eмисия новини
от 05.00 часа

Започна аварийното укрепване на пътя за Рилския манастир

Снимка: Кирил Фалин

Започнаха аварийно-възстановителните работи по укрепването на скатовете в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново-Рила-Рилски манастир над село Пастра, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Платното ще се разчиства от скалните късове до 25 април. За да не се затруднява трафикът към Римския манастир през почивните дни за Великден няма да се изпълняват никакви дейности. Предвидените строителни работи ще продължат след празниците и ще са само в делничните дни, от понеделник до 13 ч. в петък. В събота и неделя, както и на официални празници, няма да се извършват строителни дейности.

При извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение. Трафикът се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се спира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Предвидените дейности включват обрушване на скатовете и монтаж на високоякостна защитна система. Срокът за приключване на укрепителните работи е до началото на юни тази година.

Още от

За детство без насилие

публикувано на 23.07.19 в 16:39