Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета поредна титла за Нефтохимик

Снимка: Спортал

Нефтохимик 2010 стана шампион на България по волейбол при мъжете за трета поредна година. В трети мач от финалната серия отборът от Бургас победи лесно с 3:0 (25:23, 25:15, 25:12) състава на Хебър, който по-рано през годината спечели купата на страната. Бургазлии триумфираха заслужено със златните медали след изключително силна втора половина от първенството.

В първата част от двубоя играта вървеше равностойно - точка за точка, но в края домакините пречупиха своя противник с по-силна игра в атака. Сгрешен сервис на Брадли Гънтър осигури аванса в полза на бургазлии при 25:23.

Във втория гейм Нефтохимик 2010 диктуваше изцяло събитията на терена и нямаше никакви трудности, откъсвайки се в резултата още в самото начало. През повечето време домакините водеха с 10 точки и не позволиха на гостите от Пазарджик да се доближат. Успешна атака на Георги Петров осигури аванс от 2:0 в мача след категоричното 25:15.

В третата част домакините отново играха по-силно във всички елементи и бързо натрупаха аванс от 8:2. Резултатът стана 17:5 след отлични изяви на капитана Георги Братоев и Николай Учиков. Крайното 25:12 дойде след ас на Илия Петков. 

Най-резултатен за шампионите стана Николай Учиков с 15 точки, а неговият съотборник Георги Петров добави още 11 точки.

Брадли Гънтър се отличи с 11 точки за Хебър, докато Александър Ляфтов реализира 9 точки за тима от Пазарджик. 

Титлата е общо четвърта в историята на Нефтохимик 2010. Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров и кметът на Бургас - Димитър Николов, наградиха шампионите в зала "Младост". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна