Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 гола на Витоша - Ботев (Враца)

Голова фиеста пред погледа на Божинов.
Снимка: БТА

Ботев (Враца) разгроми Витоша (Бистрица) с 5:2 в среща от втората осмица на първа лига. Емил Стоев вкара хеттрик за гостите, които категорично са на 2-а позиция в група А на потока от 7-о до 12-о място, а бистричани ще играят баражи за оцеляване.

Още от първите минути стана ясно, че в срещата ще има много голове, след като до 7-ата минута бяха отменени два гола на гостите от Враца. Валери Домовчийски порази мрежата още преди да са изминали и 40 секунди игра, но голът беше отменен заради засада. аДаниел Генов получи пространство отдясно и центрира полувисоко, Домовчийски с плонж изпревари вратаря и вкара топката във вратата. Телевизионните повторения обаче не убедиха, че има засада. В 7-ата минута Домовчийски вкара, но този път засадата беше категорична. Между тези две ситуации имаше възможност и за бистричани, след като Григор Долапчиев нахлу в наказателното поле, но сам срещу вратаря пропусна.

В 16-ата минута гостите откриха резултата. Домовчийски стреля, но ударът му бе избит от Василев. Притичалият Стоев бе точен при добавката, за да открие резултата. В 25-ата минута Стоев вкара второто си попадение в срещата, след като се възползва от лошо избита топка от страна на вратаря Василев и с плътен шут от наказателното поле по диагонал прати топката в мрежата.

Само след още три минути дойде ред и на Домовчийски да вкара, след като от границата на наказателното поле наказа вратаря Василев. Георги Купенов пък върна едно попадение за Витоша след центриране от корнер, разписвайки се с глава за 1:3.

Четири минути преди края на първата част Стоев оформи своя хеттрик след нова добра игра и асистенция на Валери Домовчийски. Бившият нападател на Левски подаде от задна позиция между Гочев и Милчев в лявата зона на отбраната и изведе Стоев сам срещу вратаря, който не сбърка. Три минути след началото на второто полувреме домакините намалиха пасива си. Разписа се Григор Долапчиев с глава след центриране на Иван Вълчанов.

А в 53-ата минута и пред Емил Гъргоров се откри шанс да вкара, но ветеранът уцели горната греда с глава. И в тази ситуация основната работа свърши Иван Вълчанов, който измъкна топката между двама и подаде. В 86-ата минута Вълчанов удари втора греда край Костов, след като се измъкна през шпагата на Кавдански. В даденото от съдията Стоянов продължение гостите стигнаха до красив пети гол, дело на Даниел Генов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна