Eмисия новини
от 16.00 часа

Президентът е подкрепил искането на медицинските сестри за повече контрол в здравеопазването

| обновено на 23.04.19 в 14:20
Снимка: Пресцентър на държавния глава

Президентът Румен Радев е подкрепил искането на медицинските сестри за повече контрол в здравеопазването, заяви Мая Илиева от организаторите на протеста им.

Сестрите се срещнаха по тяхна инициатива с държавния глава след серия протести с искане за по-добри условия на труд и начално възнаграждение равно на две минимални работни заплати: 

"Наблегнахме на това, че ще искаме тотална промяна в здравната система. За корупцията в здравеопазването говорихме. Казахме му, че повече няма да мълчим, разказахме му фрапиращи случаи затова какво се случва. Знаем точно как се източва Здравната каса. Поискахме съдействие от него за по-голям контрол, поискахме да участваме във всички експертни и контролни комисии, да има представители от всяка една професия, тъй като засега контролните органи обикновено проверяват само документи", заяви медицинската сестра Мая Илиева след среща с президента Радев. 

С държавния глава се срещна инициативен комитет, излъчен от протестиращите медицински сестри с представители на фелдшери, рехабилитатори, акушерки. Те запознаха президента с декларация с исканията им.

Още от