Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

КНИГИ

По повод Световния ден на книгата и авторското право в книжарница "Хеликон - Витоша" ще се проведе публично четене. Писатели, служители и читатели ще четат по няколко реда от световни и наши класици.

От 18.30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) ще гостува един от доайените на съвременната българска белетристика, писателят Георги Мишев. Водещ на събитието ще е проф. Божидар Манов, а участници Марко Ганчев, Люба и Кирил Маричкови.

КОНКУРС

От 16.30 ч. в галерия „Средец“ на Министерство на културата ще бъдат връчени наградите от националния конкурс "Рашко Сугарев - 2019", организиран от Национален дарителски фонд „13 века България“. Конкурсът е за къс разказ на автори до 35 години.

ИЗЛОЖБА

В Държавна агенция „Архиви“ ще бъде открита изложбата „140 години Търновска конституция“.

В Софийска градска художествена галерия ще бъде открита “В нейните ръце” на американската фотографка Вивиан Майер. Вивиан Майер (1926 - 2009) е смятана за един от най-емблематичните автори на street фотографията.

КОНЦЕРТ

В Зала 1 на НДК ще се проведе концертът на Георги Христов „Моят път…“. Концерт е с участието на симфоничен оркестър на Варненската опера с диригент маестро Ганчо Ганчев и група „Черно и бяло“.

ТЕАТЪР

В театър "Азарян" ще бъде премиерата на постановката "Косвени щети" по книгата "Войната не е с лице на жена" на носителката на Нобелова награда Светлана Алексиевич. Режисьор и мениджър на проекта e Максима Боева.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени