Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каролина изравни серията срещу шампиона Вашингтон в НХЛ

Овечкин (в червено) се разписа за Вашингтон, но отборът му загуби.
Снимка: БТА

Съставът на Каролина реализира обрат от 1:2 до 5:2 срещу гостуващия шампион Вашингтон и изравни на 3-3 победи серията от първия кръг в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Джордън Стаал и Дъги Хамилтън се отличиха с по гол и асистенция, а Уорън Фоугъл, Теуво Теравайнен и Джъстин Уилямс също се разписаха. Вратарят Петър Мразек отрази 23 шайби.

Столичани имаха аванс от 2:1 след първия период след попаденията на Брет Конъли и Александър Овечкин, но не успяха да удържат, въпреки че вратарят Брейдън Холтби спаси 31 изстрела.

Вашингтон ще приеме съперника в решаващия седми мач в сряда, когато ще стане ясно дали ще продължи защитата на титлата си.

Далас надделя над гостуващия Нешвил с 2:1 след продължение и спечели с 4-2 победи серията срещу шампиона в Централната дивизия от редовния сезон, за да се класира за втория кръг от елиминациите на Запад.

Джон Клингберг вкара ключовия гол в 17:02 минута на допълнителното време. Блейк Комо също реализира за успеха на тексасците, а вратарят Бен Бишъп се отличи с 47 спасявания.

Остин Уотсън се разписа за Нешвил, а Пека Рина парира 49 удара, но това не беше достатъчно.

Далас ще играе във втория кръг на плейофите срещу Сейнт Луис, който елиминира Уинипег също в шест мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна