Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Веселин Желев представя книгата си "О-став-ка"

Веселин Желев
Снимка: Ани Петрова

Днес журналистът Веселин Желев представя книгата си "О-став-ка". "Всичко, което е написано в книгата за България, е пречупено през европейска гледна точка", отбеляза Желев в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички".

Книгата на дългогодишния кореспондент на вестник „Труд“ в Брюксел и журналист в "Клуб Z“ съдържа негови анализи, коментари и репортажи, писани в периода 2013-2017 година. „Реших да избера това заглавие, защото то беше емблематично за това време. Това е дума, която е символ за недоволството на масата от начина, по който я управляват."

Медиите са такива, каквото е обществото, смята Веселин Желев.

"Медиите са страна от културата на обществото. Начинът, по който общуват хората помежду си,  се отразява и в манталитета на обществото, се отразява и в масовото общуване. Това е страна на културата на обществото."

Според журналиста на изборите за Европейски парламент може да се гледа и като на междинно премерване на силите на политическите партии преди парламентарните избори у нас.

"В много страни хората се чувстват отчуждени от Европейския съюз заради неговата бюрократичност, заради неговата неефективност, заради неговия дървен език", допълни Желев. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна