Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават да събират подписи за закриване на стрелковия полигон край Црънча

Учения на полигона в Црънча
Снимка: БГНЕС, БТА

Жителите на Црънча продължават подписката с искане да се закрие стрелковия полигон край селото, въпреки твърдението на министър Красимир Каракачанов и на началника на отбраната Андрей Боцев, че това няма как да стане. Според  хората, които живеят там, проблемът не е свързан с предстоящите избори, а с нарушаването на човешките им права.

Жителите на Црънча са възмутени от позициите на Андрей Боцев и Красимир Каракачанов, заявени вчера по "Хоризонт", че когато идват избори в Црънча искат закриване на полигона. Трендафил Величков от инициативния комитет каза:

"Не може български генерал, началник на отбраната да казва: "Когато дойдат избори, има едни елементи, които винаги искат затварянето на полигона". Явно на Красимир Каракачанов обществената поръчка, която се очаква там от три или осем милиона за изграждане, уж, на стена, която не знам .... не сме  границата на Мексико и САЩ, а г-н Каракачанов не е Доналд Тръмп да строи защитно съоръжение, при положение че работата ти е да си политик и да решаваш политически въпроси на хората".

Подписката продължава и тя ще бъде изпратена до всички държавни институции в рамките на месец. При липсата на адекватна реакция ще се организират блокади, заканиха се хората.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени