Eмисия новини
от 22.00 часа

Спортен комплекс от руините

10
Снимка: Радио Шумен

Новооткритият спортен комплекс в Градската градина на Шумен беше представен днес пред кмета Любомир Христов, неговия екип и медиите. Той беше изграден на мястото на бившите тенис кортове на изхода към жп гарата.

„Повече от 20 години това място в центъра на Шумен беше превърнато в сметище. Успяхме чрез частен инвеститор да го направим приятно място за децата на Шумен и шуменци“, каза кметът Любомир Христов и изрази задоволството си от извършеното.

Спортният комплекс разполага с две нови игрища. Всяко едно от тях е предназначено за по три вида спорт. Едното е за баскетбол, тенис и футбол, а другото – за тенис, волейбол и футбол. Ще се ползват почасово, като цените са 20 лева на час за тенис и 30 лева на час за другите масови спортове.

Извършена е цялостна реконструкция на всичко – на спортната площадка и на сградите. На площадката е поставена тревна настилка. Изцяло обновени са и трибуните, като има около 400 седящи места.

В едната сграда са изградени бани, съблекални, треньорски и конферентни зали. Другата е превърната в заведение за отдих на посетителите.

Направената инвестиция е на стойност 205 000 лева, като игрищата са взети на концесия за 10 години. След изтичането на този срок всичко изградено ще остане собственост на общината.


Галерия

Още от

Пожар на сметището край Цалапица

публикувано на 20.05.19 в 19:40