Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен комплекс от руините

10
Снимка: Радио Шумен

Новооткритият спортен комплекс в Градската градина на Шумен беше представен днес пред кмета Любомир Христов, неговия екип и медиите. Той беше изграден на мястото на бившите тенис кортове на изхода към жп гарата.

„Повече от 20 години това място в центъра на Шумен беше превърнато в сметище. Успяхме чрез частен инвеститор да го направим приятно място за децата на Шумен и шуменци“, каза кметът Любомир Христов и изрази задоволството си от извършеното.

Спортният комплекс разполага с две нови игрища. Всяко едно от тях е предназначено за по три вида спорт. Едното е за баскетбол, тенис и футбол, а другото – за тенис, волейбол и футбол. Ще се ползват почасово, като цените са 20 лева на час за тенис и 30 лева на час за другите масови спортове.

Извършена е цялостна реконструкция на всичко – на спортната площадка и на сградите. На площадката е поставена тревна настилка. Изцяло обновени са и трибуните, като има около 400 седящи места.

В едната сграда са изградени бани, съблекални, треньорски и конферентни зали. Другата е превърната в заведение за отдих на посетителите.

Направената инвестиция е на стойност 205 000 лева, като игрищата са взети на концесия за 10 години. След изтичането на този срок всичко изградено ще остане собственост на общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени