Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова оцени последните два мандата на ЕК като "изключително слаби"

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Последните два мандата на Европейската комисия бяха изключително слаби, заяви вицепремиерът Илияна Йотова. По думите й настоящият състав на Еврокомисията не е проявил достатъчно кураж, за да посрещне проблемите, пред които се изправиха 28-те страни - членки.

Кампанията за евроизборите вече започна, но повечето държави - членки водят разговор за вътрешните си проблеми, а не за Европа, каза още вицепрезидентът Илияна Йотова:

"Сега Европейският съюз e модел на бюрокрация, липса на визия и визионери. Последните два мандата, по моя преценка, са изключително слаби, особено втория мандат на Барозу, който някак си повлече крак и за това, което се случи в сегашния колеж на Комисията", който не е имал достатъчно кураж и визионерство да посрещне проблемите, допълни Илияна Йотова и описа глобалната ситуация:

"Светът сякаш е на един остър завой, не вижда и не знае какво ще изскочи, след като премине този завой. Не знаем точно с каква скорост трябва да преминем този завой и какви ще бъдат последствията и нашето поведение след това". 

Част от отговорите на тези въпроси ще бъдат дадени от избирателите на евровота през май, смята вицепрезидентът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени