Eмисия новини
от 22.00 часа

Веселин Ранков като член на „Клуб 60“ за Радиотеатъра и други прелести от живота

Ива Дойчинова и Веселин Ранков в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Здравко Петров

Невероятно, но преди дни известният от многобройните си роли в театъра и киното български актьор Веселин Ранков навърши 60 години и така стана член на „Клуб 60“, както се шегуват неговите приятели.

Но дори тези, които не са имали удоволствието да го гледат на театралната сцена, на телевизионния или големия екран (което е малко вероятно) познават гласа му като българския глас на популярни телевизионни герои от световноизвестни сериали като „Алф“, „Абсолютно непознати“, „Мистър Бийн“ или „Ало, ало“, от различни роли в Радиотеатъра, а дори и от сигнала на рубриката на предаването „Нашият ден“ – „Главен герой“, в която той гостува днес на водещата Ива Дойчинова.

Затова Веселин Ранков беше посрещнат в студиото на „Нашият ден“ с откъс от радиопиеса, в която той е в „главната роля“.

На въпроса на Ива Дойчинова за връзката му с Радиотеатъра Веселин Ранков каза:

„Аз много се радвам, че този уникален формат съществува в нашето радио. Телевизията помага на много сетива, но като че ли онова, което е скритото и което ние усещаме и чуваме само чрез слуха си, ни кара да се усещаме малко все едно, че четем книга. Четем – и нищо не виждаме, но пък си представяме много картинки. Слушаме радиотеатъра, но пък виждаме страшно много картини. И те не са толкова реални и битови. Те са лично наши и съпреживяването е чудесно и уникално.“

Какво още разказа Веселин Ранков, как е посрещнал своя юбилей, какво са му пожелали приятелите и кой му е посветил стихотворение за рождения ден, както и много забавни случки от неговия живот, които той сподели с радиослушателите, може да чуете в звуковия файл.


Още от