Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Пенев: Съдиите не са най-виновни, поръчката идва от Бояна

Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев заяви, че съдиите не са големият проблем, а тези, които дават поръчката. Според наставника на „червените“ тя идва от „едни офиси в Бояна, до Околовръстното шосе“, имайки предвид БФС. 

Любо Пенев и неговият епик имат огромни претенции към съдийството в мачовете на неговия отбор. Утре ЦСКА посреща Ботев (Пловдив) във втория полуфинал за Купата на България, след като пловдивчани спечелиха първата среща с 3:2.

„Докато виждам нередности в съдийството, няма да си мълча. Но съдиите не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. А поръчките идват от едни офиси в Бояна, до Околовръстното шосе", заяви Пенев на пресконференцията преди мача.

„Има хора, които се радват, че не се спазват правилата. Имам право да си давам мнението. Претендирам, че разбирам и то много. Не искам да ни помагат, но не искам и моят отбор да бъде ощетен, а това се случва във всеки мач. Може и да е случайно. Някои отбори в едни мачове са кротки като агънца, а в други ритат като катъри. Играем добре и с 11 души, и с 10. Не сме пробвали с 9, но има време до края на сезона.

В Англия, Испания ще ги разкостят тези съдии. Няма да видят зелен терен, ако свирят така. Нашият отбор е ощетен, трябва ли да правим видео от два часа с моментите, в които сме ощетени?", каза още Пенев.

Наставникът на „червените“ продължава да твърди, че целта пред отбора е дубъл. Той обаче не изключи и вероятността ЦСКА да приключи сезона без трофей.

„В първенството изоставаме, това е факт след последния ни мач. Всички мачове за нас са най-важни. Но една от целите ни е Купата, а там пътят е по-кратък. Имаме желание да играем финал и да го спечелим. В никакъв случай не се предаваме в първенството. Там има 6 мача и всичко е възможно.

Да не се вземе трофей, това е един от вариантите. Не го крия, не го премълчавам. Но ние сме готови да постигнем целите си – и едната, и другата. До едната сме по-близко, до другата по-далеч“, каза още Пенев.

Наставникът на „червените“ добави, че португалецът Тиаго Родригес ще попадне в групата за мача с Ботев, но ще вземе решение дали да заложи на него в последния момент.

„Това, че играем през 3-4 дни не е проблем. Справяме се добре. Убеден съм, че утре момчетата ще направят много силен мач. Подготвяме се, желаем да победим и ще победим. Изоставаме с един гол, но това не ме притеснява. Искам добър, силен, агресивен футбол. Близо до противниковата врата, да създаваме положения", завърши Пенев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна