Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рони О'Съливан отпадна сензационно на световното по снукър

Рони О'Съливан отпадна неочаквано в Шефилд.
Снимка: БТА

Световният номер 1 Рони О'Съливан изненадващо отпадна още в първия кръг на световното първенство по снукър в Шефилд, Великобритания, след като загуби от младока Джеймс Кейхил с 8-10 фрейма в откриващия си мач от надпреварата.

23-годишният Кейхил вече записа името си в историята, след като постигна три победи в квалификациите и се превърна в първия аматьор (извън топ 128 на ранглистата), който се класира за основната схема на световно, а днес той шокира всички, след като отстрани основния фаворит за титлата. 

В първата сесия вчера Кейхил се възползва от колебливата игра на именития си съперник, за да поведе с 5-4, а днес петкратният първенец на планетата О'Съливан се появи в театър "Крусибъл" в Шефилд с нова прическа и пределно мотивиран да обърне развоя на мача.

Ракетата бързо изравни за 5-5, но след това отново започна да прави грешки и Кейхил взе три поредни фрейма, за да дръпне с 8-5. О'Съливан не се предаде и на свой ред спечели три поредни партии, за да стигне до равенство, но допусна груба грешка в края на 17-ия фрейм и позволи на Кейхил да се доближи на фрейм от крайната победа. Аматьорът показа хладнокръвие и направи добро разчистване в следващата партия, за да затвори мача с 10-8 и да запише най-изненадващия резултат в историята на Световните първенства.

След двубоя Ракетата призна, че в последно време го мъчи безсъние, което му е попречило да играе на ниво в най-важния турнир за годината. "Усещам крайниците си тежки, изцеден съм, нямам никаква енергия, едвам се държа буден. Чувствам се отвратително. Психически бях готов за битка след добрия сезон, който имах, но той игра брилянтно. Поздравявам го", сподели той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени