Eмисия новини
от 05.00 часа

Ученици от Велико Търново се включиха в кампаниите в помощ на Никол Владкова

Никол се лекува в турска клиника от рядко онкологично заболяване

2
Снимка: Здравка Маслянкова

Стотици ученици от Велико Търново се включиха в благотворителните кампании, организирани в подкрепа на 18-годишната Никол Владкова, която се лекува в турска клиника от рядко онкологично заболяване. За процедурите по лъче- и химеотерапия на момичето са нужни 65 900 евро.

18-годишната Никол е ученичка в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново и е поредното тежкоболно българско дете, което се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. За да помогнат на семейството за набиране на сумата, съучениците на болното момиче организират различни благотворителни инициативи. Днес се проведе поредната - благотворителен баскетболен мач между детските и юношеските отбори на „Етър - 49“ и „Балкан“ - Ботевград.

„Смятам, че помагаме повече от държавата, защото всеки от нас се поставя на нейното място.

Това е човещина, така деца да помагат на деца. Нещо е заложено вътре в нас да се съберем, да се обединим и наистина да помогнем.

До момента доказахме, че можем да постигнем много. С всички инициативи, които се проведоха, събрахме около 20 хиляди лева. Възможна е нашата кауза, ще успеем“.

Кампанията „Деца помагат на деца“ е пример за отговорност и съпричастност на учениците, коментира учителката Даринка Стоянова:

„В определена степен са доста по-отговорни, що се отнася до техни приятели и съученици, до по-малки деца, отговорни са“.

В благотворителната кампания на учениците за Никол Владкова се включи и треньорът на баскетболния отбор на „Левски“ Константин Папазов:

„Никол в лицето на своите съученици вижда подкрепа в тази битка, защото тя е много тежка битка, тя е в много голяма степен битка на психиката“.

Каузата на съучениците на Никол Владкова в борбата с рака продължава с още благотворителни инициативни.


Галерия

Още от