Eмисия новини
от 22.00 часа

Георги Свиленски: Ако ще се правят магистрали като “Марица“ и “Струма“, по-добре да не се прави нищо

Георги Свиленски
Снимка: БГНЕС

"Нищо от това, което сме говорили в предходните седмици и месеци, не е опровергано", каза пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на предизборния щаб на левицата, Георги Свиленски, за първата копка на новия лот на АМ “Хемус“ и допълни:

"Ние не сме критици на проекта. Напротив, ние твърдим, че АМ “Хемус“ трябва да я има, че тя би трябвало да бъде приоритет на всяко управление, без значение какво е то".

Ние сме критици на начина, по който правителството иска да изразходва над 1,3 млрд. лева, посочи още той в интервю за предаването “Нещо повече“.

"Ние нееднократно искахме от Министерство на регионалното развитие и от “Автомагистрали“ договорите, които имат с подизпълнителите им. Те и до ден днешен отказват да ги предоставят", посочи още той и уточни:

"Ако ще се правят магистрали като АМ “Марица“ и АМ “Струма“, по-добре нищо да не се прави, защото трябва някой да ходи след тях да ги ремонтира. Ако ще правят настилки като на пътя покрай Своге, по-добре да не правят нищо, защото хората загиват по тези пътища".

Критиките са от това как се харчат парите, до това как се изграждат пътищата, посочи Свиленски.

"Това правителство е компрометирано, никой не му вярва на това, което говори. Фактът, че стигаме отново пред първи копки, показва, че безизходицата пред тях е в пълна сила. Тази първа копка беше в полето – от никъде за никъде на участък 1 километър, само и само преди изборите да се направи някаква първа копка", коментира още депутатът от БСП и попита:

"Къде са надзорните фирми, които трябва да извършват надзор на тези участъци, които предстоят да се направят".

Интервюто на Диана Янкулова с Георги Свиленски може да чуете от звуковия файл.


Още от