Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бодуров наказан за реванша срещу Ботев (Пд), сурови глоби за ЦСКА-София и Левски

Капитанът на "червените" Николай Бодуров пропуска мача с Ботев (Пд).
Снимка: БГНЕС

Капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров няма да играе в срещата реванш от полуфиналите на турнира за купата на България срещу Ботев (Пловдив) в сряда, реши Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС).

Той беше наказан, защото наплюл естонския халф Богдан Вашчук по време на нулевото равенство срещу Левски миналата събота.

Глоба от 3300 лева получи ЦСКА-София заради проблеми с феновете. С 8000 лева е наказан старши треньорът на "червените" Любослав Пенев "за повторно уронване на престижа и създаване на негативизъм към българското съдийство", с 3000 лева Кристиян Малинов по същата причина и с 400 лева Бодуров. Така общо глобите за "червените" възлизат на 14700 лева.

Другият лагер също отнесе солидни глоби. Изпълнителният директор на Левски Павел Колев беше глобен с 5000 лева заради коментари за съдийството. Поведението на "сините" фенове донесе още 4300 лева глоби и така "сините" ще се разделят с общо 9300, а като цяло двата отбора ще трябва да внесат 24 хиляди лева в касата на БФС.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна