Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солскяр: Мачът със Сити идва в точния момент

| обновено на 23.04.19 в 17:06
Оле Гунар Солскяр
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр говори пред медиите преди утрешното градско дерби с Манчестър Сити. Според норвежеца именно в подобен двубой футболистите на „червените дяволи" трябва да реагират и отвърнат на удара след унизителната загуба с 0:4 при гостуването на Евертън в миналия кръг от Висшата лига.

Освен отложеният мач с "гражданите" в сряда на „Олд Трафорд", Юнайтед ще приеме и Челси в неделя, където също ще търси успеха срещу един от основните си конкуренти за попадане в топ 4 на класирането.

„Имахме среща с играчите след двубоя с Евертън и всеки един от тях беше крайно разочарован от представянето ни. Сега обаче сме изцяло фокусирани върху утрешния мач и съм сигурен, че ще отговорим по правилния начин. Сега е перфектният момент за дерби със Сити. Феновете винаги ще ни подкрепят независимо какъв е резултатът, но те трябва да виждат усилия от играчите, а такива ще има, въпреки че Сити е много, много силен отбор. Очаквам често да ни фаулират и по този начин да опитват да спрат нашите контраатаки и убият нашия ритъм на игра. Трябва да се подготвим за това и да отвърнем на удара", подчерта Солскяр.

Кевин де Бройне ще пропусне дербито срещу Манчестър Юнайтед заради мускулен проблем. Това съобщи треньорът на „гражданите" Пеп Гуардиола на днешната си пресконференция. Белгиецът бе сменен в 38-та минута на мача с Тотнъм от последния кръг във Висшата лига и няма да успее да се възстанови навреме за срещата утре.

Запитан дали Де Бройне ще играе утре, Гуардиола отговори: „Не мисля. Става въпрос за мускулен проблем. Ще следим неговото състояние в следващите няколко дни, но за утре няма да бъде на разположение", уточни испанският специалист. Бенжамен Менди също е под въпрос за утрешното дерби на „Олд Трафорд", след като пропусна вчерашната тренировка на Манчестър Сити. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна