Eмисия новини
от 21.00 часа

Даниел Киряков: Дебатът е инструментът за представяне на политическите идеи в чист вид

Снимка: БГНЕС, архив

"Надявам се тези непоискани съвети да съдържат зрънце разум", каза пред БНР Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации, който участва с коментар по темата - какво трябва и не трябва да правят участниците в политическото състезание и допълни:

"Ние предлагаме на политиците възможността да успеят да се обърнат към ценностите, които са ги накарали да влязат в политиката. Надявам се, че не са забравили времето, когато кампаниите са били базирани на ценности и на идеи, а не само на лозунги".

"Дебатът е инструментът, чрез който всички видове идеи биха могли да се представят в чист вид. От друга страна биха могли самите политици да изпъкнат, каза още той и допълни:

"Маските падат в дебата се вижда се кой наистина говори популистки фрази". Усетихме като професионален и личностен дълг да дадем насока за една разумна и спокойна кампания, посочи още той в интервю за предаването “Нещо повече“.

“Има множество хипотези защо политиците не искат да влизат в пряк конфликт, но нека да посочим някои такива отговори – дали заради накърняване на его, дали за невъзможност за по-мащабна и детайлна подготовка“.

Интервюто с Даниел Киряков може да чуете от звуковия файл.


Още от

Фискална децентрализация, но как

публикувано на 23.07.19 в 15:57

Новата европейска аристокрация

публикувано на 22.07.19 в 14:39