Eмисия новини
от 15.00 часа

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков:

250 млн. лева спестени с препроектирането на основния лъч Плевен - Велико Търново

Започна поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между п. в. „Боаза“ и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново с дължина 134,14 км.
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще участва в дискусията "Магистрала "Хемус" - новите 134 км" в Ловеч. Изграждането на трасето от пътен възел "Боаза" до пътя Русе - Велико Търново започна официално вчера и трябва да приключи до 2023 г.

Николай Нанков поясни, че с новия закон за държавната собственост ще се спестява време за отчуждителите процедури, които сега бавят изграждането на пътни участъци:

"Без да накърняваме по никакъв начин интересите на гражданите, на засегнатите собственици на имот".  

Нанков допълни, че строителството на участъка се е забавило и заради препроектиране на трасето:

"Спестихме почти 250 милиона лева с препроектирането на основния лъч от Плевен до Велико Търново. Тези проекти ще се доработят. Ще ги направим обаче технически, за да имаме точната представа в подробности за стойността и разбира се за всички характеристики и параметри на магистралата".

В дискусията ще участват още председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, кметове и представители на общини.

Още от