Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

КОНЦЕРТ

От 16.30 ч. до 19.30 ч. в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ - под купола на Ларгото, ще се проведе Пролетен фестивал „Наследство“. Традиции, обичаи, фолклор, детско ателие и концерт са включени в програмата на третия фестивал „Наследство“, посветен на пролетните традиции на етносите в България. Събитието се организира от сдружение „Глобално творчество“ със съдействието на дирекция „Култура“ на Столична община.

ИЗЛОЖБА

От 18.00 ч. ще бъде открита изложбата "Факт, фикция, истина" от програмата на Десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал - биенале „Фодар“ в Музей на социалистическото изкуство.

От 17.00 ч. в галерия "София" на Столична библиотека ще бъде открита изложбата на Градска библиотека - Белград "Имало едно време един лъв", посветена на живота и дейността на Душан Радович -  един от най-известните сръбски поети, журналист и дългогодишен водещ на предаването на радио Белград "Добро утро, Белград”.

КИНО

В Сити Марк Арт Център ще бъде премиерата на комедията „Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни.

КНИГИ

Галерия-книжарница "София прес", ул. "Славянска" №29, от 17.00 ч. ще се проведе поетично-музикална среща "Нашият приятел Валери", посветена на 99-годишнината от рождението на поета Валери Петров.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени