Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм спечели с попадение в края, ирландец вкара най-бързия гол във Висшата лига

Ериксен и съотборниците му от Тотнъм ликуват след гола в 88-ата минута.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Тотнъм постигна труден успех над борещия се за оцеляване Брайтън с 1:0 в отложен мач от английската Висша лига.
.
Кристиан Ериксен вкара единственото попадение за домакините в 88-ата минута с далечен удар с левия крак.

С успеха "шпорите" се утвърдиха на третото място в класирането със 70 точки от 35 срещи, три повече от четвъртия Челси и на четири пред петия Арсенал, който тази вечер гостува на Уулвърхемптън. Брайтън е на 17-о място с 34 точки, само на три над зоната на изпадащите.

Нападателят на Саутхeмтптън Шейн Лонг отбеляза най-бързия гол в историята на Висшата лига, но и той не бе достатъчен на "светците", за да спечелят гостуването си на Уотфорд в друга отложена среща от 31-вия кръг

Двубоят завърши 1:1, а ирландецът се разписа 7.69 секунди след началото на мача. Лонг блокира опит за дълъг пас на бранителя на "стършелите" Крейг Каткарт, след което с техничен удар прехвърли вратаря на домакините Бен Фостър.

Досегашният рекорд за най-бърз гол се държеше от бившия бранител на Тотнъм Ледли Кинг, който на 9 декември 2000 година се разписа след 9.82 секунди игра при равенството на "шпорите" 3:3 с Брадфорд.

Гостите бяха много близо до трите точки, но гол в последната минута на редовното време на Андре Грей донесе точката на Уотфорд, с която те излязоха на седмо място в класирането с 50. Саутхямптън е 16-и с 37.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени