Eмисия новини
от 12.00 часа

Тръмп се срещна с шефа на Туитър, след като обвини компанията в лошо отношение към него

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща" вчера с генералния директор на Туитър Джак Дорси - броени часове след като разкритикува компанията и я обвини, че не се отнася добре с него, понеже е републиканец, съобщава БТА.

Тръмп използва широко Туитър, за да отправя посланията си, особено след огласяването на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър. През последните дни той постна и препостна в тази социална мрежа над 40 послания. Два от туитовете бяха критични към самия Туитър, отбелязва АП.

Президентът на САЩ твърди също, че компаниите, управляващи социалните медии, проявяват предубеждение към консерваторите - нещо, което фирмите отхвърлят като невярно. 

„Обсъдихме много въпроси, свързани с платформата им и социалните медии като цяло. С нетърпение очаквам поддържането на отворен диалог“, написа Тръмп в Туитър за своите близо 60 милиона последователи след срещата си с Дорси.

Въпреки че някои шефове на технологични компании имат либерални схващания, те неизменно твърдят, че в продуктите им няма политически пристрастия.

Туитър определи срещата на Тръмп с Дорси като „конструктивна“ и подчерта, че тя се е състояла по покана на американския президент.

Още от
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

Калифорния забрани частните затвори

публикувано на 12.10.19 в 13:07