Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Реал се класира за финалната четворка на Евролигата

Реал спечели серията с 3-0.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът в Евролигата по баскетбол за мъже Реал (Мадрид) се класира за финалната четворка за трета поредна година. В Атина Кралския клуб се наложи с 89:82 над Панатинайкос и спечели четвъртфиналната серия с 3-0 победи.

Играчите на Пабло Ласо изоставаха на почивката с 36:41, но през второто полувреме бяха по-добрият отбор на паркета и се класираха за общо десети път за "Файнъл Фор", откакто този формат на турнира бе въведен през 1988 година.

Аржентинският гард Факундо Кампацо бе над всички за победителите с 16 точки и 10 асистенции, а още 16 точки прибави Руди Фернандес.

За Панатинайкос, който и през миналия сезон отстъпи на Реал на тази фаза от турнира, Ник Калатес завърши със 17 точки, а 16 прибави Мат Лойески.

Първенецът от редовния сезон Фенербахче поведе с 2-1 успеха срещу литовския Жалгирис след 66:57 в третия мач от серията в Каунас.

Жалгирис водеше с 3 точки до почивката при 34:31, но турският тим показа изключителна игра в защита през второто полувреме и заслужено обърна хода на срещата. Успехът доближи играчите на Желко Обрадович на само една победа от класиране за финалната четворка, докато Жалгирис се нуждае от две победи в следващите два мача, за да може да продължи.

Марко Гудурич отбеляза 17 точки за победителите от Фенербахче, а чехът Ян Весели се включи с още 10. За Жалгирис Нейт Уолтърс единствен достигна двуцифрен актив, отбелязвайки 15 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени