Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Дуранкев: Казусът с УНСС ще се реши скоро, това е в полза на образованието

| обновено на 24.04.19 в 13:44
Снимка: БГНЕС

Едва ли ще се стигне до фалит на УНСС, съвсем скоро въпросът ще се реши, прогнозира в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ проф. Боян Дуранкев, преподавател в УНСС.

УНСС отдавна се нуждаеше от нов корпус, има договореност в Министерския съвет, има европейски пари, има и писмо от Министерството на финансите, подчерта проф. Дуранкев.

Студентите имат нужда от по-големи, по-модерни аудитории. Разпоредената проверка в УНСС няма нищо общо със строителството на новия корпус, смята проф. Дуранкев.

Той е водач на листата на „Коалиция за България“, в която „АБВ“ е най-голямата партия.

Критиките за името не са смислени, защото „Коалиция за България“ се оказа свободно наименование. Борим се за бъдещето на България. Ние сме по-наляво от социалистите и доста по-наляво от ПЕС, каза още проф. Дуранкев.

След 10 години членство в ЕС България е на последно място по жизнен стандарт. Предлагаме намаляване на неравенството в ЕС и в самата България. А в света стоим още по-зле, отколкото в ЕС. Има откъсването на един процент от българите, които стоят високо, не виждат проблемите на останалата част от хората. Средното българско семейство с едно дете не може да си позволи и гарсониера. Не можем да говорим за солидарност и справедливост, ако не променим това. Трябва промяна на доходите, допълни проф. Боян Дуранкев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна