Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведена е организация за облекчено преминаване на ГКПП "Дунав мост" по празниците

Снимка: Кристиян Кирилов

Българските и румънските гранични служби, както и митническите подразделения от двете страни, са създали организация, която да облекчава преминаването на граничния пункт Дунав мост през празничните дни.

Ще работят всички гишета за вход и изход. Ще има поставена временна нова хоризонтална маркировка за автомобилите и всички служби ще се стараят максимално да облекчат преминаването на границата между България и Румъния в предстоящите празнични дни. 

За румънската страна предстоят 10 почивни дни, през които и децата ще бъдат във ваканция, а очаквано през граничния пункт "Дунав мост" потокът от туристи ще е изключително интензивен: "Само в "Златни пясъци" към момента са запазени 15 000 места. Очаква се още румънски граждани да пребивават в българските курорти, които нямат към момента някакъв предварителен ангажимент". 

Това обяви ръководителят на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов и допълни, че засилено полицейско присъствие ще има както на граничния пункт, така и по всички основни пътища на областта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени