Eмисия новини
от 11.00 часа

Достижим ли е "Плажът на мечтите"

Тази сутрин в „Радиокафе“ наш гост бе писателят и издател Александър Тренев, който представи книгата на перуанския писател Серхио Бамбарен  - „Плажът на мечтите“.

Серхио Бамбарен Роджеро е роден през 1960 г. в Лима, Перу. Завършил средното си образование в британско училище, но израснал в град, определил си среща с морето, той от ранна възраст е запленен от океана. Това оказва влияние върху него през целия му живот и го изпраща на пътешествие, каквото никога не е очаквал – пътешествието да стане писател.

Серхио Бамбарен не е познат на българските читатели, защото тепърва навлиза на българския пазар, но всички любители на Ричард Бах, Антоан дьо Сент-Екзюпери и Паулу Коелю биха намерили вдъхновение в "Плажът на мечтите" и книгите на Бамбарен, обясни Александър Тренев.

„Плажът на мечтите“ е написан преди повече от 20 години, но звучи актуално и днес.

Това е роман, който третира темата за щастието, задава въпроси, но дава и отговори, разказа Александър Тренев и допълни, че Бамбарен, без да бъде остър или да се превръща в нечуван критик на действителността, поднася нещата по един художествен начин, така че читателите да се огледат в това огледало.

Книгата третира един въпрос – защо и поради каква причина ние сме забравили своите инстинкти и себе си, превръщайки се в роби на златния телец. Книгата засяга въпросите за алчността, за щастието, за това какво ни е необходимо, за да намерим себе си.

Премиерата на "Плажът на мечтите" предстои до дни, а още за въпросите, които тя повдига – чуйте от разговора на Гергана Пейкова с Александър Тренев.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Още от