Eмисия новини
от 05.00 часа

"Воля" настоява Стратегията за детето да бъде изцяло преработена

Снимка: БГНЕС

"Воля" настоява Стратегията за детето да бъде изцяло преработена. От партията на Веселин Марешки са направили сравнение между старата и новата стратегия и смятат, че и двете не дават решение на реалните проблеми на децата. Те предлагат три конкретни мерки, които трябва да бъдат включени в новата Стратегия.

Депутатът от "Воля" Елена Аксиева заяви:

"Първото от тях е безплатно здравеопазване за всички деца. Второто много важно нещо: повече пари трябва да има за самотните майки, а не за приемните семейства. Ние искаме повечето пари да бъдат за истинското семейство на детето. Третото ни предложение е въвеждане един път месечно в час на класния работа с децата за преодоляване на детската агресия, но, разбира се, с една уговорка тази тема да не се използва като вратичка за прокарване на Истанбулската конвенция".

Министерството на образованието трябва да осъществява строг контрол на всички анкети, материали и допитвания, които се попълват от ученици и родители. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че ще предложат и административни наказания за чиновници, които прокарват чужди идеологии:

"Които продължават тихомълком да прокарват и в детските градини, и в училищата тази стратегия за наличието на трети пол и затова, че децата нямат майка и баща. Имат родител 1 и родител 2", каза председателят на "Воля" Веселин Марешки.

Още от