Eмисия новини
от 01.00 часа

6 години затвор за шофьора, причинил смъртта на трима души на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Сливен осъди на шест години лишаване от свобода 55-годишен шофьор от Варна, причинил смъртта на трима души при катастрофа на автомагистрала „Тракия“ миналата година на 12 април през нощта. На място са били убити семейство с малко дете. Делото е гледано по съкратеното съдебно следствие по искане на обвиняемия и след самопризнание постановената присъда от девет години е редуцирана на шест години. 

Причината за катастрофата е вероятно заспиване от страна на осъдения шофьор. Във фаталната нощ на прав участък от магистралата със скорост от около 155 километра в час той се удря в спрелия в аварийната лента, сигнализиран и осветен автомобил на загиналото семейство. На място са загинали 33-годишният шофьор, 22-годишната му съпруга и двегодишното им момиченце. Убитите са от ямболското село Ботево и са работили във Великобритания. Те са се върнали в България, за да си вземат детето. Злополуката става на път за летище София, откъдето е трябвало да летят обратно към Обединеното кралство. 

Според съда 55-годишният шофьор е извършил деянието по непредпазливост. Днес той бе лишен и от правото да управлява автомобил за шест години. Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас в срок от 15 дни.

Още от