Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Централната банка на Шри Ланка е блокирана заради бомбена заплаха

| обновено на 25.04.19 в 09:24
Спецсили в Шри Ланка се подготват за обезвреждане на предполагаема бомба в района на столицата Коломбо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Централната банка на Шри Ланка е блокирана заради бомбена заплаха, предаде Ройтерс. Улицата пред институцията също е затворена за автомобили.

По-рано бе затворен и пътят към основното летище в столицата Коломбо заради подозрителен автомобил, но опасенията се оказали фалшива тревога и пътят вече отново е отворен.

Навръх католическия Великден при самоубийствени терористични атентати на острова загинаха 359 души и бяха ранени около 500.

Междувременно Франс прес съобщи, че всички католически църкви в Шри Ланка ще останат затворени и няма да се провеждат богослужения докато ситуацията със сигурността в страната не се подобри

Експлозия разтърси по-рано днес град Пугода в Шри Ланка, намиращ се на 40 километра от столицата Коломбо. Няма жертви.

Взривът станал зад сградата на местния съд. Причините за експлозията все още се разследват. Тя обаче стана броени дни след серията от терористични атаки в Шри Ланка на Великден, в които загинаха 359 души и около 500 души бяха ранени.

В нощта срещу четвъртък бяха арестувани още 16 души във връзка с атентатите на Великден. Така броят на задържаните нарасна на 76 от неделя досега. Конфискувани са и коли, използвани от задържаните.

Сред арестуваните има няколко пакистанци и един египетски гражданин.

Служители на ФБР и на Интерпол помагат на властите на Шри Ланка в разследването на атентатите.

Управлението за гражданско въздухоплаване в Шри Ланка наложи забрана за използване на дронове и безпилотни самолети във въздушното пространство на страната до второ нареждане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна